Skip to main content

Univerzitet Dante Alighieri

Univerzitet za strance Dante Aligieri postoji od 1984. godine, nalazi se u samom centru Ređo Kalabrije i pored redovnih studija organizuje redovne i intenzivne kurseve italijanskog jezika i kulture.
Letnji intenzivni kursevi traju 4 nedelje, po isteku kursa polaže se ispit i dobija se potvrda o pohađanju kursa i sticanju odgovarajućeg nivoa znanja. Nastava se odvija u toku prepodneva u grupama do 12 studenata.
U poslepodnevnim časovima organizuju se kursevi kuvanja, istorije italijanskog filma, umetnosti i muzike, i mnogi drugi. Svi ovi kursevi organizuju se ukoliko se ostvari potreban minimalan broj polaznika.

Ređo Kalabrija je najveći grad pokrajine Kalabrije, smeštene na samom jugu Italije, čije obale zapljuskuju Jonsko i Tirensko more i koju od Sicilije razdvaja par kilometara širok Mesinski moreuz. Grad umetnosti i nauke, drevne istorije, spoj kulture, tradicije i savršenog mediteranskog duha. Mesto koje će vas osvojiti svojim pejzažima, bojama, mirisima, bogatom i raznolikom vegetacijom.

www.unistrada.it