Skip to main content
Toskana

Toskana je regija prostranih ravnica i pitomog pobrđa koje reka Arno otvara na zapad ka Ligurijskom zalivu. Ovde uspeva bujna vegetacija doprinosi stvaranju turistički atraktivnih pejzaža zahvaljujući kojima Toskana spada u najlepše oblasti Italije. Toskana je postojbina Etruraca koji su živeli na ovim prostorima pre Rimljana. Kako su kasnije mnogi narodi prodirali, njihovim mešanje razvio se poseban tip italijanskog stanovništva i kulture. Na prelazu iz Toskanske nizije u podgorinu Apenina nalazi se Firenca, istorijsko i privredno središte Toskane, grad cveća i jedan od najlepših gradova Italije. U srednjem veku Firenca je bila važan privredni i bankarski centar ali i grad u kome su se okupljali najveći umovi i umetnici iz tog perioda. Firencu krasi veliki broj prekrasnih građevina, muzeja, galerija, katedrala. Naselja poput Sijene i Areca bogata su kulturnim motivima i raznim festivalima, dok je Piza poznata po svom kosom tornju. Toskana ima veliki broj termomoneralnih izvora a najpoznatije banje su Montekatini, Kijančano i druge.1. dan BEOGRAD Polazak iz Beograda u 18h sa parkinga preko puta Buvlje pijace (Novi Beograd–ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.

2. dan PIZA – MONTEKATINI TERME Dolazak u Pizu u prepodnevnim satima. Po dolasku obilazak Piace dei Mirakoli: Katedrala, Krstionica, Kampo Santo, Krivi toranj–zvonik Katedrale. Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska za Montekatini. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.

3. dan MONTEKATINI – FIRENCA – TRŽNI CENTAR – MONTEKATINI Doručak. Nakon doručka predviđen je fakultativni izlet u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse. U njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici 15. i 16. veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelanđelo. Po dolasku razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Piaca Santa Maria Novela, Crkva San Lorenco, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Đotov zvonik, Krstionica, Piaca Sinjoria, Galerija Ufici, Ponte Vekio. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i odlazak u Trzni centar. Slobodno vreme za kupovinu i nakon toga povratak u Montekatini. Noćenje.

4. dan MONTEKATINI – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – MONTEKATINI Doručak. Nakon doručka predviđen je fakultativni izlet u Sijenu i San Giminjano. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada: Crkva San Domeniko, Piaca Salimbeni, Katedrala iz 12. veka, šetnja kroz čuvene sijenske kontrade. U srcu Sijene nalazi se jedan od najlepših trgova Italije, poznat po Paliu – festivalu sa konjskim trkama. Nakon razgledanja odlazak na degustaciju toskanskih vina. Slobodno vreme sve do polaska za San Điminjano–mali srednjevekovni grad, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz 13. i 14. veka. Po dolasku u San Điminjano razgledanje grada. Slobodno vreme sve do povratka za Montekatini. Noćenje.

5. dan MONTEKATINI – BOLONJA Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela, polazak ka regiji Emilia Romanja i dolazak u njen glavni grad–Bolonju. Po dolasku obilazak grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piaca Mađore, Bazilika Sv Petronija, Palaco Komunale, Palaco di Arkiđinasio–prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piaca Sv Stefana. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica.

6. dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

 

CENE ARANŽMANA U EUR
(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate)
Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu
Polazak 05.04. Htl 3*…. 139 EUR
Specijalna ponuda...129 EUR (do popune mesta!)
40 EUR
40 EUR
Polazak 12.04. Htl 3*…. 159 EUR
Specijalna ponuda...149 EUR (do popune mesta!)
40 EUR
40 EUR
Polazak 28.04. Htl 3*…. 159 EUR
Specijalna ponuda...149 EUR (do popune mesta!)
40 EUR
40 EUR
Polazak 16.05. Htl 3*…. 139 EUR
Specijalna ponuda….129 EUR (do popune mesta!)
40 EUR
40 EUR

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz turističkim mini autobusom ili autobusom (video i audio oprema, klima) na datoj reciji prema programu;
- Smeštaj u hotelu sa 3* u Montekatiniju na bazi tri noćenja sa doručkom;
- Razgledanje i obilaske prema programu;
- Usluge vodiča–pratioca tokom putovanja;
- Troškove organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

-Zdravstveno osiguranje (obavezno);
-Fakultativne izlete i ulaznice;
-Gradska taksa za boravak u hotelu, plaća se isključivo na recepciji hotela i iznosi 1,5 EUR po osobi po noćenju,;
-Individualne troskove putnika.

Hoteli:

HOTEL VILA RITA 3*,Montecatini,www.hotelvillarita.com

Hotel Villa Rita ima 4 smeštajne jedinice–Resort, Flowers, Sede i Depandance, jedna pokraj druge. Par minuta šetnje hotel je udaljen od Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 84. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

HOTEL DELIZIA 3*,Montecatini,www.hoteldeliziagenovese.it

Hotel Delizia je smešten u neposrednoj blizini glavnog trga Montekatiniji i Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 24. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

HOTEL CONCORDIA 3*,Montecatini,www.albergohotelconcordia.com

Hotel Concordia se nalazi pokraj Banjskog parka sa lekovitim izvorima u mirnom delu Montekatinija. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

HOTEL VINTAGE 3*,Montecatini,www.vintage-hotel.it/en/

Hotel Vintage se nalazi u neposrednoj blizini glavne železničke stanice u Montekatiniju. Broj smeštajnih jedinica je 27. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Fakultativni izleti:

-Firenca i Tržni centar (Cena izleta: 25 EUR)
-San Điminjano i Sijena (Cena izleta: 30 EUR)

MINIMUM ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 40 PUTNIKA

Način plaćanja:

Plaćanje 30% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu Banke Intese, ostatak 70% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu Banke Intese, 10 dana pre početka aranžmana.

Opšte napomene:

- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno;
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa zavisno od prilika na licu mesta;
- Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, njihovim potpisivanjem prijave za putovanje i uplatom akontacije smatraće se da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima i programom.
- Preporučuje se putnicima da se na sajtu Evropske unije u Srbiji www.evropa.rs informišu o uslovima za ulazak u zemlje EU;
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje (minimalan broj putnika je 40);
- Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa;
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PRAVO DA OTKAŽE PROGRAM NAJKASNIJE 5 (PET) DANA UOČI POČETKA PUTOVANJA USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

 

GIRAMONDO DOO, licenca OTP 041/2010 od 01.02.2010. nastupa kao posrednik

Plan putovanja/cenovnik: