Skip to main content
TORINO

Torino je glavni grad pokrajine Pijemont a bio je prvi glavni grad Italije. Najvećim delom je smešten na zapadnoj obali reke Po. Torino ima bogatu kulturu i istoriju a samim tim i veliki broj umetničkih galerija, crkava, muzeja, pozorišta, palata. U gradu se mogu naći primeri različitih arhitektura a najzastupljenija je barokna. Simbol Torina je Mole Antonelijana, kula visoka 167 m iz 1889. godine. Smeštena u centru grada i sa vrha kule može se uživati u panoramskom pogledu na ceo Torino. U kuli se nalazi Nacionalni muzej filma. Epitet grada čokolade nosi zahvaljujući čokoladicama đandujoto (giandujotto) koje se prave po receptu starom dva veka. Mesto Venarija Reale udaljeno je nekoliko kilometara od Torina i tu se nalazi kompleks nekadašnje dinastije Savoj iz 17. veka, koji se sastoji iz ogromne barokne palate i predivnog parka. Torino je važan poslovni i kulturni centar severne Italije a njegov turistički značaj povećava se iz godine u godinu.1. dan  BEOGRAD
Polazak iz Beograda u kasnim popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan TORINO
U prepodnevnim satima dolazak u Torino, prestonicu italijanske regije Pijemont. Po dolasku panoramski obilazak grada: trg Kastelo–srednjevekovno srce grada, „kraljevski salon Savoje", palata Madama izgrađena na mestu nekadašnje rimske kapije Pretorija, Duomo–veličanstvena katedrala u kojoj se čuva Isusov pokrov „Sacra Sindone", Kraljevska palata–nekadašnja rezidencija dinastije Savoja, Mole Antoneliana–fantastična kupola visoka 165 m sa panoramskom terasom na 85 m visine, sa koje se pruža nestvaran pogled na grad, trg Sv. Karla–po mnogima najlepši gradski trg sa crkvama „bliznakinjama". Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan TORINO – VENARIJA REALE – TORINO
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Torinu ili mogućnost fakultativnog odlaska na izlet u Ređa di Venarija Reale, udaljene od Torina nekoliko kilometara. Ređa di Venarija reale (Reggia di Venaria Reale) je kompleks izgrađen u 17. veku za boravak i uživanje kraljevske dinastije Savojski. Unutar ovog kompleksa nalazi se dvorište časti, dvorska kapela, palata Diana, Stari zamak, Sat toranj. U kraljevskoj palati nalaze se raskošne odaje i galerijska postavka sa vrednim umetničkim delima. Sve to skupa okruženo je predivnim vrtovima sa fontanama i skulpturama. Obilazak zamka sa loklanim vodičem i nakon toga slobodno vreme za individualnu šetnju u bašti zamka. U dogovoreno vreme povratak u hotel. Noćenje.

4. dan TORINO – LAGO MAĐORE – TORINO
Doručak. Nakon doručka slododno vreme u Torinu ili mogućnost fakultativnog odlaska na Lago Mađore (Lago Maggiore), drugo po veličini jezero u Italiji. Dolazak u Stresu–gradić poznat po vilama izuzetne arhitekture i vegetacije. Fakultativna vožnja brodom po jezeru sa posetom Boromejskim ostrvima: Izola Bela (Isola Bella) i Izola dei Peskatori (Isola dei Pescatori). Izola Bela je ostrvo palata iz 1632. god. čiji se vrtovi stepenasto spuštaju i imaju 10 terasa. Izola dei Peskatori je ostrvo dugo 350 m, široko 100 m ima samo 57 stanovnika, koji žive od ribolova i turizma. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme povratak u Torino. Noćenje.

5. dan TORINO – BERGAMO
Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema italijanskoj regiji Lombardija. Poseta jednom od najlepših gradova ove regije–Bergamo, koji se sastoji od Donjeg grada, modernog središta Bergama i Gornjeg grada, istorijskog centra Bergama. Odlazak do uspinjače, koja predstavlja jednu od najstarijih u Italiji, datira iz 19. veka i vodi nas do Gornjeg grada, koji čuva predivnu srednjevekovnu arhitekturu. Šetnja gradom: Piaca Vekia (Piazza Vecchia), Palaco dela Rađone (Palazzo della Ragione), romanička crkva Santa Marija Mađore (Santa Maria Maggiore), Duomo. Nakon razgledanja slobodno vreme sve do okupljanja i polaska prema Srbiji. Vožnja kroz Sloveniju, Hrvatsku sa usputnim pauzama za odmor i prelazak državnih granica.

6. dan TORINO – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.Kraj putovanja.

 

CENE ARANŽMANA U EUR
(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate)
Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu
179 EUR
Specijalna ponuda...169 EUR do popune mesta
60 EUR
60 EUR

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz turističkim mini autobusom ili autobusom (video i audio oprema, klima) na datoj reciji prema programu;
- Smeštaj u hotelu sa 3* u Torinu ili bližoj okolini na bazi dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama;
- Razgledanje i obilaske prema programu;
- Kartu za funikolare uspinjaču u Bergamu;
- Usluge vodiča–pratioca tokom putovanja i troškove organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

-Zdravstveno osiguranje (obavezno);
-Fakultativne izlete i ulaznice;
-Gradska taksa za boravak u hotelu, plaća se isključivo na recepciji hotela i iznosi 3 EUR po osobi po noćenju,;
-Individualne troskove putnika.

Hoteli:

IDEA HOTEL TORINO MIRAFIORI 3* Torino,www.ideahotel.it/torino.html

Hotel je smešten u mirnom kraju, dobro je povezan sa centrom Torina. Broj smeštajnih jedinica je 100. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola. U blizini hotela nalaze se prodavnice, restorani, banke, apoteke i sportski objekti.

HOTEL RESIDENCE GUIDO RENI 3* Torino,www.albergoguideoreni.it

Hotel je udaljen 5km od centra Torina. Broj smeštajnih jedinica je 64. Sobe imaju balkon. TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

HOTEL PLAZA 3* Torino,www.hotelplazatorino.it/ita/hotel-torino-centro.html

Hotel je udaljen 2km od železničke stanice Porta Nuova. Broj smeštajnih jedinica je 65. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Fakultativni izleti:

-Venarija Reale, izlet obuhvata prevoz od hotela do Venarije Reale, ulaznicu i obilazak zamka (Cena izleta: 35 EUR);
-Lago Mađore (Cena izleta: 30 EUR);
-Karta za obilazak Boromejskih ostrva (Cena: 11 EUR).

MINIMUM ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 40 PUTNIKA

Način plaćanja:

Plaćanje 30% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu Banke Intese, ostatak 70% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu Banke Intese, 10 dana pre početka aranžmana.

Važne napomene za putovanje:

- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja;

Opšte napomene:

- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno;
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa zavisno od prilika na licu mesta;
- Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, njihovim potpisivanjem prijave za putovanje i uplatom akontacije smatraće se da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima i programom.
- Preporučuje se putnicima da se na sajtu Evropske unije u Srbiji www.evropa.rs informišu o uslovima za ulazak u zemlje EU;
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje (minimalan broj putnika je 40);
- Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa;
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PRAVO DA OTKAŽE PROGRAM NAJKASNIJE 5 (PET) DANA UOČI POČETKA PUTOVANJA USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

 

GIRAMONDO DOO, licenca OTP 041/2010 od 01.02.2010. nastupa kao posrednik

Plan putovanja/cenovnik: