Skip to main content
Skijatos

Skijatos pripada ostrvskoj grupi severni Sporadi i nalazi se u zapadnim vodama Egejskog mora. Na ovom ostrvu koje zahvata površinu od svega 48 km2  živi oko 4500 stanovnika. Iako malo, ostrvo je poznato po velikom broju prelepih plaža. Glavni i jedini grad je Skijatos grad koji je od aerodroma udaljen 2 km.

Zakintos

Zakintos je jedno od najlepših i najpopularnijih ostrva u Jonskom moru. Smešteno je južno od Kefalonije i u svetu je poznato po svojim prelepim peščanim plažama ali i uzbudljivim noćnim životom, što ga svrstava u grupu najtraženijih destinacija za mlade.

Krf

Krf je jedno od najlepših i najzelenijih ostrva. Nalazi se na krajnjem jugozapadu Grčke u Jonskom moru koje se na severu meša sa vodama Jadrana. Prema grčkoj mitologiji ostrvo je dobilo ime po prelepoj nimfi Kerkiri, ćerki rečnog boga Asopa koju je oteo bog mora Posejdon.

Krit

Krit je najveće ostrvo u Grčkoj i peto po veličini na Mediteranu. Nalazi se na raskrsnici tri kontinenta Evrope, Azije i Afrike i zapljuskuju ga tri mora Libijsko, Egejsko i Jonsko. Obala je vrlo razuđena sa dosta zaliva, poluostrva, rtova i uvala, sa velikim brojem peščanih plaža...

Rodos

Rodos se nalazi u Egejskom moru na susretu tri kontinenta Evrope, Azije i Afrike. Pripada grupi Dodekaneze ostrva i najveće je ostrvo arhipelaga. Nalazi se na samo 18 km od Turske, na raskrsnici glavnih pomorskih puteva. Ima 300 sunčanih dana sa prosečnom temperaturom oko 25oC u periodu od aprila do oktobra.

Parga

Parga je gradić smešten na obali Jonskog mora, u zapadnom delu Grčke u regiji Epir. Od Soluna je udaljen 375 km i celom dužinom je novoizgrađeni put. Od luke u Igumenici udaljena je 47 km, a od aerodroma u Prevezi 62 km. Pargu karakteriše bujna vegetacija, prelepe plaže, mirne uvale i smaragdno more.

Subscribe to Grčka