Skip to main content
ŠVAJCARSKA

Švajcarska – alpska zemlja, nastala pre osam vekova slobodnom voljom građana, danas je jedna najstabilnijih i najbogatijih zemalja na svetu. Švajcarska je savezna republika, i ima dugu i snažnu tradiciju političke i vojne neutralnosti. Ova činjenica je omogućila da bude domaćin mnogim međunarodnim organizacijama kao što su: Međunarodni olimpijski komitet, Svetska zdravstvena organizacija, FIFA, Svetska trgovinska organizacija. Veće za ljudska prava Ujedninjenih nacija, rodno mesto Crvenog krsta. Zemlja banaka, satova, sireva i čokolada kako je mnogi nazivaju je mnogo više od toga. Izuzetne lepote njenih alpskih predela, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine. Kneževina Lihtenštajn – najmanja nezavisna država u Evropi posle Vatikana, Monaka i San Marina – smeštena je na samo 160 km², između Austrije i Švajcarske. Idilična kneževina – koja inače postoji gotovo dva veka – počela je da odobrava inostranim firmama pre dve decenije izuzetno velike poreske pogodnosti uz minimalne administrativne formalnosti.1. dan  BEOGRAD – BUDIMPEŠTA
Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2 u 15.30 sati. Polazak autobusa u 16.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 17.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Polazak iz Subotice u 18.30sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria, u pravcu Palića. Prelazak srpsko–mađarske granice kod Horgoša.

2. dan BUDIMPEŠTA – VADUZ – CIRIH
Noćna vožnja kroz Mađarsku, Austriju pored Beča, Salcburga, Insbruka i Šana. Dolazak u Vaduc u jutarnjim satima. Poseta Lihtenštajnu, jednoj od najmanjih, ali i finansijski najstabilnijih država Evrope koja leži u Alpima u dolini Rajne, između Austrije i Švajcarske. Zadržavanje u Vaducu–selu, a metropoli. Šetnja neobičnim glavnim gradom pored Katedrale i Muzeja, dok se u pozadini vidi dvorac–palata Šlos. Nastavak putovanja do Ciriha (oko 110 km). Po dolasku u Cirih koji leži na obalama reka Limat i Šil, i Ciriškog jezera, razgledanje grada kroz kvartove na obali Ciriškog jezera, kraj čuvene Politehničke škole i Nacionalnog muzeja Švajcarske. Obilazak pešice gradskog jezgra Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad reke Limat, koja ističe iz jezera, odakle se pruža divan pogled na katedralu i gradsku većnicu. Šetnja jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase, sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan CIRIH – jezero LUCERN – CIRIH
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “ Jezero Lucern”. Ovo je četvrto jezero po veličini u Švajcarskoj sa površinom od oko 144 km². Vegis (Weggis) sa bogatom suptropskom vegetacijom palmi zahvaljujući zaštićenom položaju na jezeru, tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane železnice i gradić Švic (Schwyz) po kojem je Švajcarska dobila ime i gde je Forum švajcarske istorije gde posetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švajcarske kao države. Ovo je područje "srce Švajcarske", posebno kanton Uri vezano uz priču o Viljemu Telu (Wilhelm Tell), švajcarskom nacionalnom junaku. U Altdorfu je moguće fotografisati se uz poznati Telov spomenik. Dolazak u metropolu centralne Švajcarske i kantona Lucerna, kongresni i kulturni centar koji prevashodno živi od turizma. Lucern leži u podnožju planina Pilatus i Titlis, visokih preko 3000 m. Pilatus je prema predanju bio poslednje boravište Pontija Pilata. Po dolasku vožnja kejom pored jezera Četiri kantona. Odlazak do spomenika „Umirućem lavu”, koji je podignut u čast pripadnika kraljevske garde, poginulih u Parizu 1792. braneći kralja Luja XIV u vreme Francuske revolucije; potom obilazak Kapelbruke i vodenog tornja koji su zaštitni znak Lucerna. Odlazak do jezuitske crkve pa preko Sprojbruke są pogledom na ostatak srednjovekovnih zidina Muzek u stari deo grada bogatog zgradama iz srednjeg veka. Planina visine 1798 m je od vremena prvih posetilaca poznata kao jedno od najlepših mesta sa panoramskim pogledom u Švajcarskoj. Nastavak vožnje autobusom oko jezera. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan CIRIH – St. GALEN – MESERBURG – KONSTANC
Doručak. Fakultativni celodnevni izlet do Bodenskog jezera koje se nalazi "na ivici" Alpa, na tromeđi između Nemačke, Austrije i Švajcarske sa 536 km2 , treće po veličini jezero u centralnoj Evropi. U njega se uliva nekoliko reka a najveća je svakako Rajna. Klima na Bodenskom jezeru je blaga–sa dosta padavina i sunčanih dana koja je posebno korisna za voćnjake i vinograde. Voda je toliko čista da u jezeru živi oko 45 vrsta ribe. St.Galen se nalazi u severoistočnom delu Švajcarske u blizini granice sa Austrijom. I ako je naseljen još iz vremena praistorije, veći značaj dobija kada 612.godine monah Galus podiže isposničku ćeliju. Iz nje, kasnije nastaje manastir a onda i čitavo naselje. Poseduje staro gradsko jezgro sa brojnim starim ulicama i zgradama. Najači utisak ostavlja biblioteka Benediktinskog manastira Sv. Galusa nastala još u 8.veku a čuva i danas vredne rukopise religijske i obrazovne sadržine i jedna je od najstarijih u svetu. Zadivljuje prostor u kome su vekovima stare knjige nastale upornim prepisivanjem monaha i kako se i dalje čuva to neprocenjivo blago. Zbog toga proglašena je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom Uneska. Mersburg je mali gradić sa zgradama obrsalim zelenilom i cvećem u dva nivoa, možda najlepši na jezeru. Donji deo sa lukom i pristaništem, ulicom prepunom restorana i prodavnica. Odozdo je veličanstven pogled na gornji grad i zidine dva dvorca iz 7. i 18. veka a do kojih se stiže strmom ulicom ili stepenicama. Prelazak jezera trajektom. Konstanc je najveće mesto na jezeru i kako se nalazi na samoj granici sa Švajcarskom imao je sreću da bude pošteđen bombardovanja u II svetskom ratu. Ovo je jedini grad u svetu kojem je izabran Papa izvan Italije a to se desilo 1417. godine, u kome je sada restoran a u luci je u to ime podignuta gigantska skulptura žene, koja rotira i u jednoj ruci drži Papu, a u drugoj kralja. Tu je takođe i spomenik fon Cepelinu, kao simbol čovekovog sna o letenju. Povratak u Cirih. Noćenje.

5. dan CIRIH – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd.

 

CENE ARANŽMANA U EUR
(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate)
Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu
299 EUR 150 EUR

Cena aranžmana obuhvata:

- Prevoz autobusom na navedenoj relaciji Beograd–Cirih (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) ;
- Prevoz avionom na relaciji Cirih – Beograd;
- tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u Cirihu u hotelu sa 2*;
- razgledanje gradova prema programu;
- usluge vodiča;
- troškove organizacije putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

- Aerodromsku taksu u Cirihu ( oko 33 EUR na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i čiji iznos se plaća u poslovnici;
- Zdravstveno osiguranje (obavezno);
- Fakultativne izlete;
- Individualne troškove putnika.

Hoteli:

HOTEL IBIS ZURICH MESSE AIRPORT 2*, Zurich,www.ibis.com

Hotel se nalazi oko 6 km od centra grada, u blizini Ciriškog sajma i aerodroma. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Doručak –samoposluživanje.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

Fakultativni izleti:

- Jezero Lucern. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje i obilasci po programu (Vegis– Vitlnau – Švic–Altdorf–Lucern) i usluge vodiča. (Cena: 30 EUR)
- Bodensko jezero. U cenu je uključen prevoz autobusom, trajektom, razgledanja i obilasci prema programu bez ulaznica (ulaznica za biblioteku u St.Galenu iznosi 12 CHF), usluge vodiča. (Cena: 30 EUR)

Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u inostranstvu, isključivo u evrima , u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

MINIMUM ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 45 PUTNIKA

Način plaćanja:

Plaćanje 40% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, ostatak 60% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.

Opšte napomene:

- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno;
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa zavisno od prilika na licu mesta;
- Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, njihovim potpisivanjem prijave za putovanje i uplatom akontacije smatraće se da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima i programom.
- Preporučuje se putnicima da se na sajtu Evropske unije u Srbiji www.evropa.rs informišu o uslovima za ulazak u zemlje EU;
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje (minimalan broj putnika je 40);
- Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa;
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PRAVO DA OTKAŽE PROGRAM NAJKASNIJE 5 (PET) DANA UOČI POČETKA PUTOVANJA USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

 

GIRAMONDO DOO, licenca OTP 041/2010 od 01.02.2010. nastupa kao posrednik

Plan putovanja/cenovnik: