Skip to main content

Centro Culturale Giacomo Puccini

Škola Ćentro Kulturale Đakomo Pučini postoji od 1998. godine i priznata je od strane Ministarstva prosvete. Smeštena je u dvospratnoj zgradi u centru Viaređa na samo nekoliko metara od plaže. Raspolaže sa 9 učionica, ima terasu i mali vrt. U organizaciji nastave učestvuju izuzetno motivisani i visokokvalifikovani profesori koji poseduju višegodišnje iskustvo u oblasti podučavanja italijanskog jezika strancima.
Osim standardnih kurseva italijanskog, nudi i posebne kurseve tokom karnevala, časove kuvanja, muzike, kurseve o italijanskom filmu, pozorištu, književnosti i mnoge druge, i sve to u kombinaciji sa časovima jezika. Kursevi se organizuju tokom cele godine.
Škola vam takođe nudi i brojne aktivnosti tokom slobodnog vremena koje vam omogućavaju da se bolje upoznate kako sa ostalim polaznicima škole tako i sa Italijom i njenom kulturom, poput obilazaka obližnjih gradova, večera na plaži, prikazivanja filmova u školi i sl.
Minimum godina za pohađanje kurseva je 16.  

Viaređo se nalazi na istočnoj obali Tirenskog mora, u samom srcu Toskanske rivijere, na samo 30 km severno od Pize i 80 km severozapadno od Firence. Smestio se u priobalnoj ravnici iznad koje se izdiže planinski venac Apenini. Beskrajne plaže, odlična kuhinja i uzbudljiv noćni život u poznatim diskotekama čine Viaređo jednom od omiljenih turističkih destinacija. Tokom letnje sezone gosti mogu da uživaju u mnogim aktivnostima, a njegova centralna pozicija pruža mogućnost organizovanja brojnih ekskurzija u okviru Toskanske regije

www.centropuccini.it