Skip to main content

Piccola Università Italiana

Pikola Univerzita Italijana je osnovana 1993. godine i priznata je od strane italijanskog Ministarstva prosvete. Nalazi se u samom srcu Tropee, u prelepoj zgradi iz 18. veka. Ima 11 učionica, 2 velike terase, biblioteku, bioskopsku salu, internet point. Nastava se odvija u malim grupama, od najviše 6 polaznika, i u njoj učestvuju visokokvalifikovani predavači.
Škola nudi standardne, konverzacijske i individualne kurseve italijanskog jezika, a za sve one koji žele da prodube svoja znanja iz neke druge oblasti tu su kursevi književnosti, umetnosti, arhitekture, slikanja, kuvanja, jedrenja, ronjenja i dr., sve to u kombinaciji sa časovima jezika.
Organizuju se i razne vannastavne aktivnosti, poput gledanja italijanskih filmova, privatni koncerti u prostorijama škole, kao i obilasci Kalabrije, Sicilije ili Kampanije.  

Tropea, poznata kao biser Kalabrije, srednjevekovni je gradić sa 7000 stanovnika. Smeštena je iznad mora, u netaknutoj prirodi čija gusta zelena vegetacija predstavlja sjajan kontrast kristalno čistom plavetnilu mora. Tropea je idealan spoj odmora i učenja italijanskog jezika.

http://piccolauniversitaitaliana.com