Skip to main content
MOSKVA I SANKT PETERBURG

Moskva je glavni i najveći grad Rusije. Nalazi se na obalama reke Moskve, velikoj Ruskoj niziji, prosečno na oko 120 m nadmorske visine, i obuhvata površinu od oko 1100 km². Moskvu je osnovao Jurij Dolgorukij 1147. godine. Broj stanovnika brzo raste i broji oko 13 miliona. Moskva ima status grada federalnog značaja. Administrativno se deli na 10 okruga koji se dele na mnogobrojne područne uprave. Moskva je takođe veliki ekonomski i trgovački centar, dom velikog broja milijardera. U središtu grada nalazi se Kremlj, uz istočni zid Kremlja prostire se Crveni trg, mesto mnogih državnih ceremonija. Na trgu su smeštene moskovske građevine: Crkva Svetog Vasilija Blaženog i mauzolej Lenjina. Sankt Peterburg ranije Petrograd, Lenjingrad je grad u severozapadnoj Rusiji koji nosi status federalnog grada i administrativnog centra Lenjingradske oblasti i Severozapadnog federalnog okruga. Posle Moskve, Sankt Peterburg je drugi po broju stanovnika, i drugi po važnosti ekonomski, industrijski, naučni i kulturni centar Rusije. Nalazi se na ušću reke Neve u Finski zaliv (Baltičko more), što ga čini i važnim trasnportnim i trgovačkim centrom.1. dan  BEOGRAD – MOSKVA
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:30 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Obilazak Moskovskog metroa (fakultativno) u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisanih skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan MOSKVA
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Večernja Moskva sa reke–vožnja ekskluzivnim brodom restoranom “Radisson”. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan MOSKVA
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno–umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom Uneska . Fakultativni program: Poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan MOSKVA – SANKT PETERBURG
Doručak. Transfer do železnicke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik. (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Peterburga, čuvene tamnice.Transfer u hotel. Smeštaj. Noćenje.

5. dan SANKT PETERBURG
Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom (u slučaju povoljnih vremenskih uslova), specifican pogled i upoznavanje sa arhitekturom grada, sa reke. Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa.. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan SANKT PETERBURG
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof– uski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Izlet u Puškin–Carsko Selo, letnju rezidenciju Ekaterine Velike koju čini dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 godina osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Noćenje.

7. dan SANKT PETERBURG – BEOGRAD
Doručak. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 10:20 časova (let JU 671). Dolazak u Beograd u 11:05 časova.

 

CENE ARANŽMANA U EUR
(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate)
Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu
HTL 4*....488 EUR 120 EUR

Deca 2-11 god u pratnji dve punoplatežne osobe plaćaju 440 EUR;
Treća odrasla osoba plaća cenu 100 % a smeštena je u hotelu Best Western Vega 4* u Moskvi u jednokrevetnoj sobi, a u hotelu Park Inn Pribaltyskaya 4* u Sankt Peterburgu na dopunskom ležaju (nestandardni i nepogodni za krupnije osobe);

Cena aranžmana obuhvata:

- avionski prevoz na relaciji Beogad–Moskva; Sankt Peterburg–Beograd (prevoznik Air Serbia);
- prevoz vozom Sapsan na relaciji Moskva–Sankt Peterburg;
- tri noćenja sa doručkom u Moskvi u hotelu sa 4*;
- tri noćenja sa doručkom u Sankt Peterburgu u hotelu sa 4*;
- transfere prema programu;
- panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
- usluge pratioca grupe tokom putovanja;
- troškove organizacije putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

- Aerodromske takse u iznosu od 98 EUR na dan objavljivanja programa, podložne su promeni;
- Zdravstveno osiguranje (obavezno);
- Fakultativne izlete;
- Individualne troškove putnika.
 

Hoteli:

HOTEL BEST WESTERN VEGA 4*,Moskva,http://www.hotel-vega.ru/ru/

Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo, 2012. godine je potpuno renoviran, a danas je u sklopu lanca hotela Best Western. U hotelskom kompleksu je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini nacionalni restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Metro stanica je na 70 – 80m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pešačenjem 25 – 30 min), što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. Doručak švedski sto.

HOTEL PARK HOTEL INN PRIBALTIYSKAYA 4*Sankt Peterburg,www.parkinn.com/hotelpribaltiyskaya-stpetersburg/

Nalazi se na obali Finskog zaliva, na Vasiljevskom ostrvu, na 15 minuta vožnje od centra grada, 25 km od Aerodroma Pulkovo. Gostima hotela na usluzi je i besplatan prevoz (šatl bus) do centra grada i obratno jedanput dnevno. Hotel ima 1193 sobe, modernog dizajna, sa prekrasnim pogledom na zaliv i grad, koje su prostrane, klimatizovane, opremljene TV–om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, Wi Fi internetom. U sadrzaju hotela je restoran RBG Bar & Grill, Lounge Bar koji radi 24 sata. Opremljeni fitnes centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima. Doručak švedski sto.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

Fakultativni izleti:

- Kremlj (teritorija i dve Saborne crkve), Oružana palata. Uključeno: vodič, autobus i ulaznice (cena: 55 EUR);
- Sergijev posad. Uključeno: vodič, autobus i ulaznice (cena: 40 EUR);
- Panorama Borodinske bitke. Uključeno: vodič, autobus i ulaznice (cena: 25 EUR);
- Krstarenje rekom Moskvom. Uključeno: vodič, autobus i ulaznice (cena: 35 EUR);
- Obilazak Moskovskog metroa. Uključeno: vodič, autobus i ulaznice (cena: 10 EUR);
- Petropavlovska tvrđava. Uključeno: vodič, autobus i ulaznice(cena: 25 EUR);
- Ermitaž. Uključeno: vodič, autobus i ulaznice (cena: 35 EUR);
- Vožnja kanalima i Nevom. Uključeno: vodič, autobus i ulaznice (cena: 30 EUR);
- Puškin (Carsko selo). Uključeno: vodič, autobus i ulaznice (cena: 55 EUR);
- Peterhof, Gornji i Donji park. Uključeno: vodič, autobus i ulaznice (cena: 45 EUR);

Minimalni broj za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika. U slučaju prijave manjeg broja putnika program će se realizovati javnim prevozom (metroom). Prijavljivanje i plaćanje za Puškin, Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta neće biti moguće.

MINIMUM ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 15 PUTNIKA

Način plaćanja:

Plaćanje 40% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, ostatak 60% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.

Važne napomene:

- Za 14 – 8 prijavljenih putnika program će se realizovati bez promene cene i bez vodiča pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi;
- Za 7 i manje prijavljenih putnika cena će biti uvećana za 30 %;
- U slučaju otkaza od strane putnika do 21 dan pre početka putovanja zadržava se iznos od 50 EUR, OD 20 – 8 dana zadržava se se 60 % od uplaćenog iznosa, od 8 dana do početka putovanja zadržava se 100 % od uplaćenog iznosa

Opšte napomene:

- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno;
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa zavisno od prilika na licu mesta;
- Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, njihovim potpisivanjem prijave za putovanje i uplatom akontacije smatraće se da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima i programom.
- Preporučuje se putnicima da se na sajtu Evropske unije u Srbiji www.evropa.rs informišu o uslovima za ulazak u zemlje EU;
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje (minimalan broj putnika je 40);
- Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa;
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PRAVO DA OTKAŽE PROGRAM NAJKASNIJE 5 (PET) DANA UOČI POČETKA PUTOVANJA USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

 

GIRAMONDO DOO, licenca OTP 041/2010 od 01.02.2010. nastupa kao posrednik

Plan putovanja/cenovnik: