Skip to main content
LISABON

Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se reka Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10m2. Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobradaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obeležja Lisabona su Most 25. april, najduži viseći most u Evropi i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču. On je bio prvi čovek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.1. dan  BEOGRAD – LISABON
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera agencije u 04.00h (2h pre poletanja). Direktan čarter let za Lisabon kompanijom Air Serbia (JU 3612) u 06.00h. Po sletanju u Lisabon, odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Trg Markiza de Pompala, Rosio, Trg Restauradores, Avenija Slobode, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima. Nakon razgledanja, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Uveče, mogućnost fakulativnog odlaska u restoran sa Fado muzikom. U restoranu, imaćete priliku da uživate u tipičnim portugalskim kulinarskim specijalitetima i bogatom programu koji podrazumeva nastupe fado pevača. Fado muzika zavodi, sluša se u tišini, a glasovi fado pevača ne ostavljaju nikog ravnodušnim. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan LISABON
Doručak. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet Sintra–Kabo da Roka–Kaškaiš–Eštoril. Sintra, večna inspiracija umetnika, grad u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta i koji je proglašen Svetskom baštinom od strane Uneska 1995. godine. Poseta Nacionalnoj palati (Royal Palace) koja osim zanimljive arhitekture i bogatog enterijera predstavlja riznicu zanimljivih anegdota iz života portugalskih kraljeva. Nakon obilaska palate, slobodno vreme za šetnju šarmatnom Sintrom, nakon čega se put nastavlja ka najzapadnijoj tački kontinentalne Evrope–mestu Kabo da Roka gde se završava kopno i počinje more, mesto jedinstveno samo po sebi. Nakon Kabo da Roke, kratkom vožnjom dolazi se do Kaškaiša gde su tokom II svetskog rata mnoge evropske kraljevske porodice našle sigurno utočište na obali Atlantika. Nastavak puta do Eštorila, mesta, “rođenja” čuvenog agenta 007 i kratka poseta čuvenom Kasinu. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan LISABON
Doručak. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet Batalja–Alkobasa–Obiđoš. Manastir Batalja je srednjovekovni dominikanski manastir u središnjem delu Portugala. Osnovan je u čast Bogorodice posle pobede nad Špancima krajem 14.veka po nalogu kralja Žoao I. Građenje je trajalo preko jednog veka, ali je rezultat bio spektakularan, pravi biser gotske arhitekture. Uvršten je na spisak Svetske kulturne baštine Uneska. Nakon obilaska Batalje, obilazak nekada najvedeg portugalskog manastira u mestu Alkobasa gde dva sarkofaga svedoče o neuništivoj ljubavi kralja Pedra I Ineš de Kastro. Nastavak puta do Obidoša, gradića koji se izdvaja izuzetno očuvanim zidom koji ga okružuje, kao i dobro očuvanim zamkom. Te zidine gradiću daju specifičan, srednjevekovni šmek, i upravo zato se Obidoš smatra najromantičnijim gradom u Portugalu. Tokom srednjeg veka, Obidoš je bio svadbeni dar portugalskih kraljeva budućim kraljicama. Nazivali su ga Gradom kraljica, pošto bi se one tu povlačile u starosti kao udovice. Čuven je po žinžinji višnjevača koja se služi u čokoladnim šoljicama. Nakon ture, povratak u Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan LISABON – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba i odlaganje prtljaga na recepciji hotela. Slobodan dan za individualne aktivosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet Kristo Rei i šoping u Freeport autletu. Polazak autobusa nakon doručka. Prelaskom na južnu stranu reke Težo preko jednog od najviših mostova u Evropi dolazi se do statue Hrista koja je građena po uzoru na mnogo poznatiji spomenik Hrista u Rio de Ženeiru. Sa vrha statue visoke 28m, a postavljene na 82m visokom pijedastalu vidi se most 25 April i tok čitave reke Težo kroz Lisabon kao i i svi delovi Lisabona. Nastavak putovanja i odlazak do autleta Freeport gde je predviđeno slobodno vreme za kupovinu. Povratak u Lisabon vožnjom preko najdužeg mosta u Evropi, mosta Vasko da Gama. Slobodno vreme do transfera. Transfer na aerodrom ispred hotela oko 20.00h. Direktan čarter let za Beograd kompanijom Air Serbia (JU 3613) u 23.00h. Sletanje u Beograd 25.04. u 03.50h.

 

CENE ARANŽMANA U EUR
(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate)
Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu
HOTEL VIP VILLA RICA 4*.... 469 EUR 90 EUR
HOTEL VIP DILOMATICO 4*.… 489 EUR 115 EUR
HOTEL NOVOTEL LISBOA 4*.… 515 EUR 135 EUR

-U Hotelu Vip Villa Rica 4* dete od 2-11god sa dve punoplatežne osobe plaća 339 EUR. Treća odrasla osoba plaća 439 EUR;
-U Hotelu Vip Diplomatico 4* dete od 2-11god sa dve punoplatežne osobe plaća 339 EUR. Treća odrasla osoba plaća 469 EUR;
-U Hotelu Novotel Lisboa 4* dete od 2-11god sa dve punoplatežne osobe plaća 339 EUR. Treća odrasla osoba plaća 499 EUR;

Cena aranžmana obuhvata:

- Čarter let na relaciji Beogad–Lisabon–Beograd (prevoznik Air Serbia);
- Tri noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Lisabonu u hotelima sa 4* u dvokrevetnim sobama;
- Transfer autobusom na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom;
- Panoramsko razgledanje Lisabona;
- usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

- Aerodromsku taksu u iznosu od 43,73 EUR;
- Boravišnu taksu za starije od 13god - 1 EUR dnevno po osobi (plaća se na recepciji hotela);
- Zdravstveno osiguranje (obavezno);
- Fakultativne izlete, ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene;
- Individualne troškove putnika.

Hoteli:

VIP EXECUTIVE VILLA RICA HOTEL 4*,Lisboa,http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Villa-Rica/Location.aspx

Hotel iz lanca Vip hotels, nalazi se na 300 metara od metro stanice Entre campos i 400 metara od istoimene železničke stanice. Od hotela Vip Diplomatico 4* udaljen je oko 3,5 km dok je od hotela Novotel Lisboa udaljen je oko 3km. Hotel poseduje 171 sobu. Sve standardne sobe su moderno opremljene i sadrže: kupatilo, klima uređaj, TV, telefon, sef, WI FI internet. Od dodatnih sadržaja, hotel se izdvaja po: 2 restorana - "Jardim Buffet" u kojem se služi doručak i "Ouro Preto"- restoran sa portugalskom i internacionalnom kuhinjom, café News, Piano bar, privatni parking, zatvoreni bazen, tursko kupatilo I saunu. WI FI internet je dostupan u sobama kao i u javnim prostorijama.

HOTEL VIP EXECUTIVE DIPLOMATICO 4*,Lisboa,http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Diplomatico/About-Hotel.aspx

Jedan od najbolje pozicioniranih hotela u Lisabonu. Nalazi se u centru komercijalne i poslovne četvrti grada, na samo 300 metara od metro stanice Markes de Pombal. Od aerodroma je udaljen 15 minuta vožnje. Pripada lancu Vip hotels. Hotel ima 90 soba, i svaka poseduje: kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, telefon, sef, mini bar, besplatan pristup internetu. Gostima su na raspolaganju bar, restoran, konferencijske sale.

HOTEL NOVOTEL LISBOA 4*, Lisboa,http://www.novotel.com/gb/hotel-0784-novotel-lisboa/index.shtml

Hotel se nalazi na dobroj lokaciji, povezan je javnim prevozom sa istorijskim centrom Lisabona do koga se stiže za 10 minuta vožnje. Najbliža metro stanica Gulbenkian je udaljena 5 minuta šetnje od hotela. Aerodrom je udaljen oko 7 km. Hotel poseduje 249 moderno opremljenih soba koje sadrže: kupatilo, fen za k osu, mini bar, telefon, LCD TV, sef, wi fi internet. Od dodatnih sadržaja gostima su na raspolaganju: restoran Tejo i Poesis, bar, unutrašnji bazen, fitness centar, konferencijske sale.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

Fakultativni izleti:

- Sintra-Kaškaiš-Kabo da Roka-Estoril. (cena: 45 EUR)
- Batalja-Alkobasa-Obidoš (cena: 40 EUR)
- Kristo Rei i Freeport (cena: 25 EUR)
- Fado (cena: 55 EUR)

- Komplet 3 izleta bez Fado (cena: 100 EUR)
- Komplet 4 izleta (cena: 155 EUR)

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja.Fakultativni izleti se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimalan broj putnika za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu.

MINIMUM ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 40 PUTNIKA

Način plaćanja:

Plaćanje 40% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, ostatak 60% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.

Opšte napomene:

- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno;
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa zavisno od prilika na licu mesta;
- Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, njihovim potpisivanjem prijave za putovanje i uplatom akontacije smatraće se da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima i programom.
- Preporučuje se putnicima da se na sajtu Evropske unije u Srbiji www.evropa.rs informišu o uslovima za ulazak u zemlje EU;
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje (minimalan broj putnika je 40);
- Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa;
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PRAVO DA OTKAŽE PROGRAM NAJKASNIJE 5 (PET) DANA UOČI POČETKA PUTOVANJA USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

 

GIRAMONDO DOO, licenca OTP 041/2010 od 01.02.2010. nastupa kao posrednik

Plan putovanja/cenovnik: