Skip to main content
Sicilija

Italijani tvrde da kada vidite Siciliju otkrili ste ceo svet. Sicilija je regija koja spaja kulture Azije, Evrope i Afrike. Bila je grčka kolonija, rimska provincija, arapski emirat i normansko kraljevstvo. Bogata istorija ostavila je i bogato kulturno istorijsko nasleđe. Osim što ima pregršt spomenika i građevina poput antičkih hramova, amfiteatara, srednjevekovnih katedrala i palata, Sicilija obiluje folklornim i pejzažnim vrednostima. Na mestu gde strme litice planina tonu u more, nalazi se najaktivniji vulkan na svetu Etna (3340 m) sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. U južnom podnožju Etne na jonskoj obali Sicilije smeštena je Katanija, drugi po veličini grad na Siciliji i sedište okruga Katanija. Katanija ima dobro očuvane antičke ostatke ali i veliki broj baroknih građevina u gradskom jezgru zbog kojih i uživa Uneskovu zaštitu. Južno od Katanije nalazi se Sirakuza, naslednik istoimenog starogrčkog grada čiji su ostaci takođe pod Uneskovom zaštitom.1. dan  BEOGRAD – KATANIJA – ĐARDINI NAKSOS – TAORMINA – ĐARDINI NAKSOS
Sastanak putnika na aerodormu „Nikola Tesla“ u Beogradu 2 sata pre poletanja aviona (proveriti dva dana ranije tačno vreme poletanja aviona i mesto sastanka). Očekivano vreme poletanja je u 08:20h, let JU 3434. Sletanje na aerodrom u Kataniji u 10:20h. Po sletanju transfer autobusom do Đardini Naksos. Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta do Taormine. Taormina je mondensko i jedno od najlepših letovališta na Siciliji. Po dolasku šetnje glavnom ulicom, obilazak Grčkog amfiteatra, palate Di Stefano, srkve Sv. Katarine, gradske opštine, odlazak na vidikovac sa koga se pruža prelep pogled na ceo zaliv Đardini Naksosa. Povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

2. dan ĐARDINI NAKSOS – SIRAKUZA – ĐARDINI NAKSOS
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Sirakuzu. Sirakuzu nazivaju belim biserom Jonskog mora. Grad je jednim delom smešten na Ortiđiji, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad velikog slikara Karavađa. Izlet obuhvata: pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortiđija: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Dianna, obilazak katedrale, fontana Aretuze. Nakon razgledanja slobodno vreme u centru Ortiđije za individualne aktivnosti ili vožnju brodom oko Sirakuze u trajanju od 1h. (doplata na licu mesta 10 evra, minimum 15 putnika). Nakon obilaska povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

3. dan ĐARDINI NAKSOS – VULKANA ETNA – AUTLET – ĐARDINI NAKSOS
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izlet za Etnu (3.340 m) - najveći i jedini živi vulkan u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mesta, odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska Etne odlazak u najpoznatiji outlet na Siciliji koji čini sklop preko 100 radnji poznatih svetskih brendova, koje nude i do 70% popusta. Pored uživanja u šopingu možete odmoriti u brojnim restoranima i kafićima, deca se mogu zabaviti u brojnim igraonicama. Nakon obilaska autleta povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

4. dan ĐARDINI NAKSOS – PALERMO – MONREALE – ĐARDINI NAKSOS
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma i Monrealea. Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepnoj katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska polazak ka Palermu. Panormaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

5. dan ĐARDINI NAKSOS – SICILIJANSKA SELA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espreso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u Đardini Naksos. U poslepodnevnim časovima transfer na aerodrom u Kataniji. Očekivano vreme poletanja aviona u 18:00h. Let JU 3435. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 19:55h.

 

CENE ARANŽMANA U EUR
(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate)
Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu
HTL PORTO AZZURO 3*.... 389 EUR ND; 429 EUR PP 115 EUR
HTL VILLA ATHENA 3*....399 EUR PP 110 EUR
HTL BAIA DEGLI DEI 3*....439 EUR PP 80 EUR
HTL SPORTING BAIA 4*....439 EUR PP 125 EUR
HTL HILTON 4*....599 EUR ND 210 EUR

Deca 2-11 god u pratnji dve punoplatežne osobe ostvaruju popust 10 % (imaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu);

Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi sa trećim pomoćnim ležajem ostvaruje popust 5 % (u hotelu Porto Azzuro nema tokrevetnih soba).

Cena aranžmana obuhvata:

- Čarter let na relaciji Beogad – Katanija – Beograd  (prevoznik Air Serbia);
-Četiri noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) ili polupansiona (večera - meni) na Siciliji u izabranom hotelu sa 3* ili 4*;
- Usluge pratioca grupe tokom putovanja;
- Troškove organizacije putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

- Aerodromske takse u iznosu od 45 EUR na dan objavljivanja programa, podložne su promeni;
- Boravišnu taksu za hotel sa 3* 1 EUR dnevno; za hotel sa 4* 1,5 EUR dnevno, deca do 10 god ne plaćaju taksu;
- Zdravstveno osiguranje (obavezno);
- Fakultativne izlete;
- Individualne troškove putnika.

Hoteli:

HOTEL PORTO AZZURO 3*, Giardini Naxos,,http://www.bostonbari.it/

Hotel se nalazi u mestu Đardini Naksos, oko 200 m od plaže. Poseduje restoran, bar. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, klimu, minibar i balkon. Usluga: noćenje sa doručkom ili polupansion (doručak–švedski sto, večera–meni).

HOTEL VILLA ATHENA 3*, Giardini Naxos,,http://www.hotelexcelsioronline.it/hotel-bari-english.php

Hotel se nalazi se u centu mesta Đardini Naksos, oko 30 m od plaže i čini celinu sa hotelom Sporting Baia 4*. Poseduje restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo, terasu, TV, klima uređaj. Usluga: polupansion, (doručak–švedski sto, večera–meni). Obroci se služe u hotelu Sporting Baia 4* koji je odmah pored hotela Villa Athena.

HOTEL BAIA DEGLI DEI 3*, Giardini Naxos,,http://www.thenicolaushotel.com/the-hotel/

Hotel se nalazi na glavnoj šetalačkoj zoni, u delu Đardini Naksosa koji se zove Rekanati. Poseduje restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon. Nemaju sve sobe balkon. Usluga: polupansion (doručak–švedski sto, večera–meni).

HOTEL SPORTING BAIA 4*, Giardini Naxos,,http://www.thenicolaushotel.com/the-hotel/

Hotel se nalazi se na samoj plaži, na glavnom šetalištu. Poseduje restoran, bar, lift, internet uz doplatu na recepciji hotela i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, mini bar, klima uređaj i balkon. Usluga: polupansion (doručak–švedski sto, večera–meni).

HOTEL HILTON GIARDINI 4*, Giardini Naxos,,http://www.thenicolaushotel.com/the-hotel/

Hotel se nalazi na glavnom šetalištu, u delu Đardinija koji se zove Rekanati. Poseduje restoran, bar, spa centar, teretanu, otovreni bazen. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, TV , telefon, mini bar, klima uređaj i balkon. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni švedski sto).

Organizator putovanja zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

Fakultativni izleti:

- Taormina (cena: odrasli 15 EUR; deca 10 EUR); - Sirakuza (odrasli-45 EUR, deca-35 EUR);
- Vulkan Etna i autlet (odrasli-45 EUR, deca-30 EUR); - Palermo i Monreale (cena: odrasli 55 EUR; deca 40 EUR);
- Sicilijanska sela (cena: odrasli 25 EUR; deca 20 EUR);

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

MINIMUM ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 120 PUTNIKA

Način plaćanja:

Plaćanje 40% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, ostatak 60% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.

Opšte napomene:

- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno;
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa zavisno od prilika na licu mesta;
- Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, njihovim potpisivanjem prijave za putovanje i uplatom akontacije smatraće se da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima i programom.
- Preporučuje se putnicima da se na sajtu Evropske unije u Srbiji www.evropa.rs informišu o uslovima za ulazak u zemlje EU;
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje (minimalan broj putnika je 40);
- Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa;
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PRAVO DA OTKAŽE PROGRAM NAJKASNIJE 5 (PET) DANA UOČI POČETKA PUTOVANJA USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

 

GIRAMONDO DOO, licenca OTP 041/2010 od 01.02.2010. nastupa kao posrednik

Plan putovanja/cenovnik: