Skip to main content

Pokrajina Pulja nalazi se na jugu Italije, na štikli italijanske čizme. Severni deo Pulje čine poluostrvo Gargano i Bari, glavni grad regije, dok se u južnom delu nalaze zanimljivi gradići Alberobelo (Alberobello), Ostuni (Ostuni) i Leće (Lecce). Ova regija ne spada u tradicionalne italijanske destinacije, ali postaje sve popularnija i traženija kako turisti otkrivaju raznovrsne čari ovog područja poput baroknih gradova, isprano belih kućica (trulli), maslinjaka i voćnjaka, plavog mora i divnih plaža, sunčanih dana i odlične kuhinje. U svojoj ponudi Pulja ima raznovrsne smeštajne kapacitete, od tradicionalnih i rustičnih (masserie) do elegantnih i modernih pa lako možete odabrati odgovarajući vid po svojoj meri. S obzirom da je regija još uvek neiskvarena masovnim turizmom, domicilno stanovništvo je izuzetno gostoprimljivo, a turistički lokaliteti su manje opterećeni nego druga popularna turistička mesta u Italiji koja su u žiži interesovanja turista. Iako nema popularnost Rima, Venecije ili Firence, Pulja se vremenom dokazala kao destinacija koja sa lakoćom može zainteresovati putnika. Ovde vlada potpuno drugačija atmosfera nego u ostalim delovima zemlje i ako želite da vidite Italiju u malo drugačijem svetlu, ovo je destinacija koju ne smete zaobići.1. dan  BEOGRAD – BARI – TRANI – BARI
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera informacija 2 sata pre poletanja. Direktan čarter let za Bari kompanijom Air Serbia u ranim jutarnjim časovima. Po sletanju u Bari, panoramsko razgledanje grada sa vodičem, Katedrala Svetog Sabinija, Bazilika Svetog Nikole, Normanski zamak Svevo, stari grad (ulaznice nisu uključene u cenu). Smeštaj u hotel. Posle podne mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet–obilazak grada Trani, koji je udaljen 50-ak km severno od Barija, nalazi se na obali Jadranskog mora. Gradom dominira katedrala smeštena iznad mora koja je posvećena Grku, Svetom Nikoli Pelegriniju, izgrađena je u stilu apuljske romanike. Obilazak centra grada sa vodičem, nakon toga slobodno vreme, preporučujemo da obiđete gradski park Vila Komunale (Villa Comunale) ili ručate u jednom od mnogobrojnih restorana pored luke gde se služe riblji specijaliteti. Povratak u Bari. Noćenje.

2. dan BARI – ALBEROBELO – POLINJANO – BARI
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Alberobela koji je poznat po tradicionalnim kućicama truli (truli) koje predstavaljaju jedan od najvećih vanvremenskih primera italijanske narodne arhitekture. Lokalni stanovnici su došli na ideju građenja jedinstvenih privremenih kuća građenih od kamena. Proces transformacije i oporavka, kao i originalnost rada, obezbedili su ovim građevinama priznanje Svetske baštine. Šetnja gradom sa vodičem a nakon toga slobodno vreme. U povratku ka Bariju poseta primorskom gradiću Polinjano (Polignano) koji je 2016. godine proglašen za jednu od pet omiljenih destinacija za letovanje Italijana. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan BARI – MATERA – ALTAMURA – BARI
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Materu. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera koja će biti Evropska prestonica kulture 2019. godine, ovaj grad je postao poznat u Italiji po starom gradu Sasi di Matera–Kamenje Matere. Poseta starom gradu koji se zbog svojih karakteristika nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Današnji grad broji oko 60.000 stanovnika, a zanimljivo je da mnogi meštani žive u kućama svojih predaka koje su napravljene pre više od 9.000 godina. Zahvaljujući svom položaju, Matera je stari izgled sačuvala tokom vekova. Slobodno vreme, možete posetiti katedralu koja je posvećena Svetoj Mariji od Bruna i videti dela koja potiču iz 13. Veka. U povratku ka Bariju poseta gradu Altamura, čuveni grad hleba. Razgledanje starog gradskog jezgra, kratko slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje.

4. dan BARI – BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let za Beograd. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

 

CENE ARANŽMANA U EUR
(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate)
Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu

HOTEL BOSTON 3*.... 329 EUR

Specijalna ponuda...299 EUR (do popune mesta!)

/

HOTEL EXCELSIOR 3*+.... 345 EUR

Specijalna ponuda...319 EUR (do popune mesta!)

95 EUR

HOTEL NICOLAUS 4*.... 359 EUR

Specijalna ponuda...329 EUR (do popune mesta!)

115 EUR

 U Hotelu Excelsior 3* dete od 2-6god sa dve punoplatežne osobe plaća 189  175 EUR.
Treća odrasla osoba plaća 249  235 EUR
U Hotelu Nicolaus 4* treća odrasla osoba plaća 299  280 EUR

Cena aranžmana obuhvata:

-Avionski prevoz na relaciji Beograd – Bari – Beograd, direktnim čarter letom (prevoznik Air Serbia);
-Smeštaj u hotelima sa 3* i 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama;
-Transfer autobusom na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom;
-Panorasko razgledanje Barija;
-Razgledanje i obilaske prema programu;
-Usluge lokalnih vodiča i troškove organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

-Aerodromske takse 34,50 EUR, plaćaju se u agenciji u dinarima;
-Zdravstveno osiguranje (obavezno);
-Fakultativne izlete i ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene;
-Gradska taksa (plaća se na recepciji hotela);
-Individualne troškove putnika.

Hoteli:

HOTEL BOSTON 3*, Bari,,http://www.bostonbari.it/

Hotel Boston je smešten u samom centru Barija, na 450 m od ulaza u stari grad i udaljen je 1 km od Katedrale Svetog Nikole. Hotel nudi jednostavno opremljene klimatizovane sobe sa kupatilom, televizorom, telefonom. Doručak se sluzi po principu samoposluživanja.

HOTEL EXCELSIOR 3*+ Bari,http://www.hotelexcelsioronline.it/hotel-bari-english.php

Hotel Excelsior se nalazi u neposrednoj blizini glavne železničke stanice a od ulaza u stari grad udaljen je 2 km, nalazi se u centru Barija. Sve sobe imaju klima uređaj, minibar, telefon, tv, sef. U sklopu hotela nalaze se restoran, piano bar, manji fitnes centar a doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

HOTEL NICOLAUS 4* Bari,http://www.thenicolaushotel.com/the-hotel/

Luksuzan hotel Nicolaus je udaljen 5 km od ulaza u stari grad, do centra grada se vrlo lako stiže gradskim prevozom. Hotel ima moderno opremljene sobe u sklopu kojih se nalazi kupatilo, LCD tv, telefon, wifi, većina ima balkon ali ne sve. Od dodatnih sadržaja gostima su na raspolaganju (uz doplatu) dva restorana, jedan na krovu hotela, bar, manji wellness centar, teretana. Doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

Fakultativni izleti:

-Trani. (Cena: 25 EUR).
-Alberobelo i Polinjano. (Cena: 40 EUR).
-Matera i Altamura (Cena: 40 EUR).
- Paket tri izleta (Trani, Alberobelo i Polinjano, Matera i Altamura cena: 100 EUR;)

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimalan broj putnika za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu.

MINIMUM ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 100 PUTNIKA

Način plaćanja:

Plaćanje 40% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, ostatak 60% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, najkasnije15 dana pre početka aranžmana.

Opšte napomene:

- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno;
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa zavisno od prilika na licu mesta;
- Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, njihovim potpisivanjem prijave za putovanje i uplatom akontacije smatraće se da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima i programom.
- Preporučuje se putnicima da se na sajtu Evropske unije u Srbiji www.evropa.rs informišu o uslovima za ulazak u zemlje EU;
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje (minimalan broj putnika je 40);
- Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa;
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PRAVO DA OTKAŽE PROGRAM NAJKASNIJE 5 (PET) DANA UOČI POČETKA PUTOVANJA USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

 

GIRAMONDO DOO, licenca OTP 041/2010 od 01.02.2010. nastupa kao posrednik

Plan putovanja/cenovnik: