Skip to main content
BARSELONA

Barselona je glavni grad autonomne pokrajine Katalonije i istoimene provincije Barselone na sevoristoku Španije. Najveći španski lučki grad razvio se na ušću rečice Ljobregat u Sredozemno more. Barselona predstavlja razvijen industrijski grad, centar nauke, kulture i umetnosti, a nakon održavanja Olimpijskih igara došlo je do još intenzivnijeg turističkog razvoja i proširenja turističke ponude. Barselona ima bogato kulturno istorijsko nasleđe, a posebno se ističu arhitektonska dela Antonija Gaudija kao što su čuvena Sagrada Familija, park Guelj, gradske kuće Batljo i Mila i dela Ljuisa Domenek i Muntanera kao što su bolnica Sant Pau i Palata katolnske muzike koje su proglašene svetskom baštinom. Barselona je grad koji će oduzima dah svojom jedinstvenom arhitekturom i nudi nezaboravno uživanje.1. dan  BEOGRAD – FRANKFURT – BARSELONA
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja. Poletanje aviona za Frankfurt u 13:15h (LH1407). Dolazak u Frankfurt u 15:15h. Nastavak putovanja u 16:05h (LH 1132). Dolazak u Barselonu u 18:05h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan BARSELONA
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Kolumbov spomenik, brdo Monžuik–vidikovac, Olimpijski stadion, trg Plasa de Espanja, Gran via, avenija Paseo de Grasia, Kuća Batljo, kuća Mila (La Pedrera), Sagrada Familija, Gotska četvrt. Nakon panoramskog razgledanja grada sledi poludnevni fakultativni obilazak stadiona FK Barselona. Obilaze se tribine, svlačionice, komentatorske tribine i muzej u kome se čuvaju mnogobrojni trofeji, fotografije i lične stvari poznatih fudbalera. Povratak u hotel. Noćenje

3. dan BARSELONA
Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet 3 Parka: Tibidabo, Park Siutadela i Pueblo Espanjol: odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Odlazak do jednog od najznačajnijih parkova Barselone, parka Citadela (Ciutadella), poznatog po fontanama koje je radio Antonio Gaudi, a koji se prostire na 30 hektara u neposrednoj blizini istorijskog centra grada i predstavlja pravu zelenu oazu. Potom poseta etno sela Pueblo Espanjol, koje je nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. U večernjim časovima fakultativni odlazak na flamenko veče. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan BARSELONA – GIRONA – FIGERAS – BARSELONA
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet Girona i Figeras. Obilazak Girone, grada koji se nalazi na severoistoku, u blizini granice sa Francuskom, poznatog po najočuvanijoj jevrejskoj četvrti u Evropi. Šetnja starim jezgrom grada, slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa, rodnog mesta čuvenog slikara Salvadora Dalija, i poseta Teatru–muzeju Salvadora Dalija, koji je smešten u njegovoj porodičnoj kući, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Noćenje.

5. dan BARSELONA – FRANKFURT – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Frankfurt u 18:50h (LH 1133). Dolazak u Frankfurt u 21:00h. Nastavak putovanja u 22:05h (LH 1410). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 23:50h. Kraj programa.

 

CENE ARANŽMANA U EUR
(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate)
Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu
469 EUR
Specijalna ponuda...449 EUR do popune mesta
195 EUR
195 EUR

Popust za decu do 12g u pratnji dve punoplatežne osobe u dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem: 10% Popust za treću osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim pomoćnim ležajem: 5%

Cena aranžmana obuhvata:

- Avionski prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Barselona-Frankfurt-Beograd (prevoznik Lufthansa);
- Smeštaj u hotelu 4* u Barselobni u standardnim dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom (švedski sto);
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Barseloni;
- Panoramsko razgledanje grada na srpskom jeziku;
- Troškove organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

- Aerodromske takse (oko 161 evra na dan objavljivanja programa, plaćaju se u agenciji u dinarima i iznos je podložan promeni.
- Zdravstveno osiguranje (obavezno);
- Fakultativne izlete;
- Gradsku komunalnu taksu u Barseloni: za hotele sa 4* 1,25 eur po noći po osobi (plaća se na recepciji);
- Individualne troškove putnika.

Hoteli:

HOTEL MADANIS 4*, Barselona,http://www.hotelmadanis.com

Lokacija: Otvoren 2007. godine, ovaj moderni i inovativni hotel gleda na legendarni stadion FK-a Barselona Kamp Nou - najbliži je hotel ovom hramu fudbala. Smešten u četvrti Les Korts na jugoistoku Barselone, Madanis je dobro povezan linijama gradskog prevoza koje vode do kulturnog centra grada. Mnoge od najpopularnijih gradskih znamenitosti, poput obilaska stadiona i Gaudijeve zgrade Pedralbes, takođe su na nekoliko minuta šetnje od ovog hotela sa 4 zvezdice. Sadržaj: Hotel raspolaže sa ukupno 30 soba, restoranom, barom u holu, besplatnim WiFi-em, parkingom, i salom za proslave i bankete. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene modernim nameštajem, sa kupatilom sa fenom za kosu, TV-om, sefom i mini barom (uz doplatu), besplatnim WiFi-em, klimom, telefonom. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto).

Fakultativni izleti:

- 3 parka Tibi Dabo, Citadela i Špansko selo. Uklječeno: autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom, ulaznicu za etno selo Pueplo Espanjol (Cena izleta: 49 evra);
- Girona i Figeras: 75 € obuhvata autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za Muzej Flamenko veče u poznatom restoranu „Tablao Cordobes“,koji je nastao davne 1970.godine, na Rambli, najpoznatijem šetalištu u Barseloni. Cena 78 € cena obuhvata flamenko program + večeru po principu „švedskog stola“, sa dezertom i pićem (vino sangrija, pivo, koka-kola, voda, kafa). Cena 42 € obuhvata flamenko program + 1 piće. Odlazak i povratak u hotel metroom.
- Stadion Kamp Nou: autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom jeziku i ulaznicu (Cena izleta: 55 evra)

Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovih izleta. Prijavljivanje je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Barseloni.

MINIMUM ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 15 PUTNIKA

Način plaćanja:

Plaćanje 30% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu Banke Intese, ostatak 70% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu Banke Intese, 10 dana pre početka aranžmana.

Opšte napomene:

- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno;
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa zavisno od prilika na licu mesta;
- Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, njihovim potpisivanjem prijave za putovanje i uplatom akontacije smatraće se da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima i programom.
- Preporučuje se putnicima da se na sajtu Evropske unije u Srbiji www.evropa.rs informišu o uslovima za ulazak u zemlje EU;
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje (minimalan broj putnika je 40);
- Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa;
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PRAVO DA OTKAŽE PROGRAM NAJKASNIJE 5 (PET) DANA UOČI POČETKA PUTOVANJA USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

 

GIRAMONDO DOO, licenca OTP 041/2010 od 01.02.2010. nastupa kao posrednik

Plan putovanja/cenovnik: